Sjung om studentens

...lyckliga dagar!
Idag åker jag, Kajsa och pappa till Uppsala för att fira min kusin som tar studenten i morgon. Helt sjukt att det var fem årsedan jag tog studenten. Känns som det var igår. Har gjort så mycket kul dom här senare fem åren så det är inte sant. Men nu är min tudent tid mer eller mindre slut och det är snart dags att bli vuxen på riktigt. Känns både spännande och lite skrämande. Men innan jag börjar oroa mig för det behöver jag ett jobb. Och det ska ja ta tag i under sommaren.

Nu ska jag snart boka bussbiljett till Arlanda till min och Camillas resa. Längtar som bara den!

Minne guldfisk

Jag har verkligen minne som en guldfisk. Har ju massa mer planerat för veckan än vad jg skrev om ju. På torsdag tror jag att jag ska på bio om jag inte minns helt fel. Tror vi ska gå och se Pirates 4 Det är den som går nu va? Och på lördag ska jag ju hem till Camilla och fira hennes examen.

Nu ska jag nog sova. Eller snart iallafall. Har ju faktiskt varit vaken senda 6 i morrse så jag borde nog sova snart.

Vecka nr 1 på sommarlovet

Nu inleder jag min första vecka på sommarlovet. Började lovet med att jobba 7-16. Händer inget idag heller. Kommer bli en lång sommar på det där stället.

Resten av veckan ser ut som följer.

- Tisdag: Åka till Uppsala
- Onsdag: Kolla när kusinen springer ut och tar studenten. Åka hem till Örebro coh grilla och dricka öl med goda vänner innan alla åker hem för sommaren.
- Torsdag, fredag, lördag och söndag: Inga planer alls. Precis som det ska vara på sommaren :D


Städat och klart!

Nu är jag äntligen klar med städningen för den här gången. Fy fan vad tråkigt det är att städa, men det är skönt när det är klart och man har en fin och trevlig lägenhet. Har även fått två fina blommor som står i mitt fönster. Den ena är till o med en tomatplanta. tror inte jag kommer lyckas odla tomater på den men jag ska göra mitt bästa för att hålla dem båda i liv. Jag har verkligen inga gröna fingrar. Men jag ska göra ett tappert försök.

Nu när jag och lägenheten är städade och fräscha ska jag åka till Karlskoga. För i morgon ska jag jobba 7-16 och då åker jag hellre från mamma o pappa än från Örebro. Återkommer till Örebro på onsdag igen. Och då blir det onsdagsöl tillsammans med mina fina vänner innan alla åker hem under sommaren. Till och med jag ska ju bo hemma under sommaren det har jag aldrig gjort förut. Men det kommer säkert gå bra. Men det är inte förens i juli. Först ska jag ha juni och bara njuta av att vara ledig och massa annat skoj som jag ska ägna mig åt.

Nu ska jag packa klart min väska och snart bege mig mot bussen som ska ta mig till Karlskoga.

Helgen som varit

Idag är det återigen söndag. och jag har sommarlov. Har jag varit ute och njutit av att vara ledig? Nej inte direkt. Igår låg jag utslagen hela dagen. Var sjukt bakis. Vart lite för mycket av det goda i fredags på examensfesten. Så gårdagen spenderades framför tvn.

Idag mår jag bra igen. Så idag ska jag städa här hemma sen beger jag mig till Karlskoga för i morgon ska jag jobba och på tisdag åker vi till Uppsala och ska fira kusinen som tar studenten. Grattis till honom.

NU ska jag ta tag i städningen. För det ser ut som fan här hemma!

Lärare?

Har precis kommit hem från mitt sista seminarium på lärarprogrammet. Så nu kan jag kalla mig själv för lärare. Känns lite konstigt att det plötsligt är slut. Konstigt men ganska skönt.
Nu ska jag hoppa in i duschen och ladda inför kvällens examensfest. Kommer nog bli en helt fantastisk kväll!

Dagen D!

Idag är sista dagen på lärarprogrammet. Vilken grej! Ikväll kan jag titulera mig lärare! Känns väldigt bra men konstigt. Har ett litet seminarium kvar bara. Och ikväll blir det fest! Och oj vad jag ska festa ikväll!

Nu ska jag snart bege mig till Hovsta och hämta tårtor!

Bara en sak kvar!

Nu är det bara en lite grej kvar i skolan innan jag får sommarlov. Har seminarium i morgon kl 13-16 sen har jag sommarlov. Tio underbara veckor där jag bara ska plugga 7,5 hp, jobba typ sju veckor och försöka ta körkort. Så det blir ju verkligen en lugn och skön sommar :P Nej men på riktigt ska bli så skönt med sommarlov. Ska göra massa roliga saker också. Grekland med Camilla, Peace&Love med Camilla och Torsten. Sen har jag inte så mycket mer saker inplanerat. Ska bada och grilla en massa också hoppas jag.

Ikväll ska jag jobba. Hoppas det går bra.

Slå fortare

Jag vill ha någon som får mitt hjärta att slå snabbare.
Kan du vara den som får det att slå lite snabbare?
Kanske till och med vara den som får det att hoppa över ett slag då och då?

Trött!

Är såå trött. Ska snart krypa ner i sägen för i morgon är det opponering och jobb som gäller.
Vet inte riktigt vad jag tycker om mitt framtida sommarjobb. Känns inte riktigt som min grej men det kanske är för att jag inte har kommit in i det är. Tycker ju om att jobba med människor, är ju faktiskt därför som jag utbildar mig till lärare. Det kommer nog fungera bra i sommar när jag har kommit in i det och blivit mer säker på mina arbetsuppgifter är ju alltid lite jobbigt i början när man inte känner sig säker. Men jag är snabb lärd så detta ska nog inte bli något problem.

Tack och adjö för idag!

I Love Onsdagar!

Återigen är det onsdag. Veckorna verkligen springer iväg. Idag har vi gjort klart kompletteringarna på c-uppsatsen och skickat iväg dom. Jag har skrivit klart examinations arbetet (som bara är skit men det bryr jag mig inte om). Har handlat massa grejer till festen på fredag.

Snart ska jag cykla till coop och skicka tillbaks kläderna från Ellos som jag inte ska ha.
Sen ikväll blir det Grillning med Corax. Blir nog inte så sen då jag ska upp och opponera på ett uppsats i morrn och jobba. Fullt ös hela dagarna känns det som! Men det gillar jag!

Dag 13 – Mitt drömbröllop.

Jag har alltid sagt att jag ska ha ett stort bröllop med alla jag nånsin har känt. Jag ska ha en stor vit klänning och vara så där underbart vacker som folk bara är på filmer. En kyrka fylld med blommor och någon som sjunger en vacker och stämningsfull kärleksballad. Och sen ska jag ha den största och godast bröllopstårtan som någon har ätit.

Men nu vet jag inte längre. Känns som att det där med bröllop inte är något för mig. Jag är inte tjejen som klär upp mig i klänning och ser fin ut. Men gifta mig vill jag nog göra. Men mest för att bevisa min kärlek till en framtida man. Men det kan jag lika gärna i stadshuset eller rådhuset eller vart man nu gifter sig borgligt. Så som det känns nu vill jag hellre ha ett litet personligt bröllop med mina närmaste vänner och sen en riktigt rolig fest för att fira att vi förhoppningsvis ska spendera resten av våra liv tillsammans.

Wii!!!

Det gick riktigt bra på opponeringen. Vi fick inte så jätte mycket konkreta grejer vi skulle ändra på men lite frågor som vi kunde svara på. Och det kändes verkligen bra. Vi inte inte heller så mycket från ordförande som vi skulle ändra på. Han ska skicka det till oss om någon dag. Men det kändes verkligen jätte bra! Sitter nu och funderar över vad vi kommer få för betyg. Som den optimist jag är så sitter jag ju och inbillar mig att vi ska få ett VG. Godkänt har vi absolut när vi gjort dom ändringar vi kommer få. Så nöjd med oss och vårat arbete!!

Nu kör vi!!

Idag gäller det. Idag får vi vår dom. Ska upp med vår uppsats idag. Är lite små nervös, men mest förväntansfull. Vill se om dom andra har förstått hur bra arbetet är. Och vilken bra analys vi har gjort. Ska snart ner till skolan så jag hinner köpa kaffe. Återkommer i eftermiddag hur det gick!

Blev ju inte som planerat

Okej idag blev inte alls som planerat. Har nog inte gjort nåt av det jag skulle göra.
Tänkta att jag skulle cykla en sväng idag. Det har jag inte gjort.
Tänkte diska och städa. Det har jag inte gjort.
Tänkte plugga på examinationsuppgiften. Det har jag inte gort.
Tänkte läsa arbete vi ska opponera på. Det har jag inte gjort.
Men jag har ätit den godaste tårtan nånsin. Jag har läst vårat arbete som ska bli opponerat i morgon. Jag har umgåtts med Ida och Torsten. Jag har lagat mat och fixat två matlådor.

Så jag tycker att det har varit en bra dag. Även om jag inte gjort allt jag skulle göra. Men det är ju faktiskt söndag och då behöver man inte gör allt man ska göra tycker jag!

Igen undergång

Nehe jorden gick vist inte under. Nu ska den tydligen gå under 21 december istället. Skönt då hinner jag åka till Grekland och gå på Peace&Love!

Eftersom jorden inte gick under så spelade jag spel istället med lite vänner. Trevligt som alltid. I morrn blir det födelsedagsfika för en kompis och sen måste jag nog städa och plugga i morrn.

Nu ska jag sova!

Jordens undergång

Idag kl 18.00 börjar jordens undergång om man tror på den amerikanske domedagsprofeten Harold Camping. Han har räknat ut att jorden kommer gå under idag för idag är det exakt 7000 år sedan Noak seglade ut med sin ark. Hur han kan veta när Noak gjorde det, det har jag inget svar på. Han hade även räknat ut att jorden skulle gå under redan 1994 men då räknade han fel. Personligen tror jag att han har räknat fel igen. Men vad vet jag. Vi får väl vänta till ikväll och se vad dom händer. Ikväll kommer det tydligen bli flera stora jordbävningar och i november i år kommer jorden att slockna helt och gå under. Det finns folk som tror så hel hjärtat på detta att de har sagt upp sig från sina jobb för att resa jorden runt och förmedla Campings budskap. Och Camping själv har ingen plan B om utifall att jorden inte går under ikväll.
Här kan man läsa mer om jordens undergång. Ganska underhållande läsning måste jag säga.


Missat dagar

Jag har missat lite dagar på min träningslista.
I torsdags var jag ute och gick. Inte så länge tror jag men det vart iallafall typ 30 min. Tog två små promenader men det är alltid nåt.
så dag 5/11 avklarat!
Igår hann jag inte komma ut något. hade fullspäckat schema igår. Men jag ska kompensera det med att försöka komma ut extra idag och i morrn. Kom precis hem från en cykeltur. Ska nog ta en sväng i Markaspåret sen också. Det är ju faktiskt sol ut idag. så då är det ju riktigt skönt att komma ut och gå.
Så dag 6/11 avklarat!

Att hata lite!

Jag hatar mina grannar.
Jag hatar min gård.
Jag hatar dig för att du fortfarande påverkar mig.
Jag hatar dig för att jag låter mig påverkas av dig
Jag hatar andra som sjunger allsång.
Jag hatar att helgen är alldeles för kort.

Mellanlandning

Mellan landar här hemma en stund innan det bär vidare till Karlskoga.
Har varit på två opponeringar idag. Det känns väldigt skönt att vi hann gå på två stycken innan det är vår tur. På måndagsmorgon däremot kommer vi att få vår dom. Men jag känner mig ganska lugn. Vi är nöjda och stolta över vårt arbete och vi kunde inte ha gjort det här bättre än vad vi har gjort. Får vi kompletteringar så är det inte mer med det. Det är bara att göra dom.

Nu ska jag slappa i soffan och snabbladda batterierna innan kvällens roligheter.

Jag gillar fredagar!

Idag är det återigen fredag. Fina fredag! Idag är det mycket på schemat. Två opponeringar av c-uppsatser. Ska bli spännande att se hur det går till. Efter det blir det att åka hem till Karlskoga och fira lillasyster som har fyllt år. Så ikväll blir det fest. Kommer nog bli trevligt. Mest hennes kompisar men jag har ju träffat dom flesta förut. Massa småttingar men det kan jag nog stå ut med :P

Solen skiner och humöret är på topp!!

Varför gör man så mot sig själv?

Förut idag satt jag och titta runt på Bilddagboken eller Dayviews som det heter nu för i tiden. Och då hamnade jag på en tjejs sida. Hon hade sådana fruktansvärda ärr över hela armarna och bena. Det är så sorgligt att unga tjejer, för det är oftast tjejer, mår så dåligt att det gör så mot sig själva. Att ända sättet att lindra smärtan inombords är att göra sig illa fysiskt. Det får mig verkligen att må dåligt att de gör så mot sig själva. Det är väl egentligen inte en frågan om att ha något val. Men det borde gå att få hjälp innan man gör så mot sig själv. Den här tjej fick mycket kommentarer för sitt beteende och frågor om varför hon lägger upp bilderna. Och hennes svar var att hon ska väl inte skämmas över sin kropp och det hon gör. Och nej det ska hon så klart inte. Men forskning visar att sånt beteende kan smitta av sig. Och det finns många unga tjejer som har Dayview och kan se det hon gör mot sig själv och bli inspirerade att göra det samma. Så på ett sätt har man alltid ett ansvar över vad man lägger ut för bilder. Jag tänker inte sitta här och vara någon moralkärring och säga att hon gör fel för det kan jag inte uttala mig om. Jag vet inte hur hon mår eller varför hon gör som hon gör mot sin kropp. Jag kan bara hoppas att hon slutar upp med sitt självdestruktiva beteende och att det inte smittar av sig på allt för många lättpåverkade tjejer. Det är sorgligt att så många idag mår psykiskt dåligt. Det borde inte få vara så i land som Sverige. Det borde gå att få hjälp innan det går förlångt.
För det är hemskt att stå bredvid någon man älskar och se den må dåligt. Jag har varit den som står bredvid och det gör ont. Det är hemskt att det ända man kan gör är att säga att man finns där. Men det är ändå personen som lider som måste ta sig ur det där svarta hållet. Det ända man kan göra är säga att det blir bättre och hoppas att man har rätt i det. Och än så länge har jag haft rätt och jag hoppas jag fortsätter att ha rätt. Jag fortsätter att stå bredvid och kommer fortsätta med det oavsett vad!

Sovmorgon

Idag tog jag sovmorgon för det ville jag! Och det var skönt. Nu har jag ätit frukost och fixat matlåda men har ändå en timme kvar tills Camilla kommer och vi ska ner till skolan och plugga. Tror jag ska ta mig ut på en liten promenad nu när jag ändå har tid över. För sitter jag kvar här och kollar på Sjunde himlen blir jag bara på dåligt humör! Så en promenad får det blir istället!

Det gick ju bra :P

Idag skulle jag och Camilla sitta hemma och plugga. Det gick ju inte så där jättebra. Men vi har fixat en massa inför festen och det är ju också viktigt.
Nu ska jag snart ner på sexmästerimöte. Alltid kul. Efter det blir det lite spel på spelkvällen. Var väldigt längesen nu. Så ska bli kul att spela lite spel.

Morgonpromenad

Idag har jag varit duktig! Tog mig ut på 30 min promenad INNAN frukost. Känns riktigt bra. Ska försöka hinna med en promenad på 30 min i eftermiddag med. Men det är bara om jag hinner, har lite att göra i eftermiddag.
Nu ska jag klä på mig innan Camilla kommer och vi ska börja plugga.

dag 4/7 avklarat!!

Fika :)

Slutade sitta och gnälla över att jag inte hade något att göra så jag åkte ner till skolan och fikade med Camilla och Nettan istället. Det var väldigt trevligt. Så nu behöver jag inte äta nån kvällsmat, skönt det. Så nu har jag matlåda till i morrn. Kanon bra. I morrn blir det plugga. Ska även försöka plugga ikväll, blir att läsa en stund innan jag går och lägger mig. Diska behöver jag också göra. Fy vad tråkigt. Men det kan ju inte alltid vara roligt har jag hört.

Blä!!

Har ingen lust med nånting just nu. Allt känns segt och tråkigt.
Fick hem bikinin jag hade beställt. Underdelen passa men ingen av överdelarna satt som dom skulle. Så du åker tillbaks. Och mitt mållinne var skitfullt så det får också åka tillbaks. Inge kul alls. Och fel körkortsteori hade jag ju beställt så det får också åka tillbaks. Tror jag ska skicka tillbaks filmerna också. Så då får jag betala tillbakaportot och får inget för det. Kul kul!!

Men nåt bra har jag gjort idag iallafall. Kom ut på promenad 30 min och cykeltur på 20 min.
Så dag 4/11 avklarat!

Vinna på lotto kanske?

Jag tror jag ska vinna på lotto! Jag vill ha massa pengar så jag kan shoppa!. Är trött på att vara fattig student. Och jag kommer inte få några pengar för mitt sommarjobb fören i augusti och då är ju sommaren slut. Så jävla surt att jag måste läsa en sommarkurs för att kunna göra nåt i sommar. Men men det är som det är. Har ju bara en termin kvar nu innan jag börjar jobba. Om allt går som det ska vill säga. Vill verkligen börja jobba nästa vår. Ska ägna hela hösten åt att söka jobb. Hoppas på att få ett vick på nån trevlig skola. För att få en fasttjänst på en gång är i princip omöjligt inom skolan. Får kanske söka till förskola också. Men där vill jag egentligen inte jobba. Nej vinna på lotto känns som en väldigt bra plan!

Pissväder!

Det verkligen vräker ner utanför fönstret. Och jag är på allmänt tråkigt humör. Jag blir alltid på dåligt humör när det regnar ute. Ser ingen charm i det alls. Vist om man får mysa ner sig tillsammans med någon under filten och dricka te och titta på dålig film, då kan det vara mysigt. Men jag har inget att mysa tillsammans med under filten, men jag är inte bitter jag inte! Nej på riktigt det är jag inte. Har ändå inte tid att sitta under filten. Jag måste ju plugga. Hade även tänk att gå ut på en promenad men det känns inte så lockande just nu. Hoppas vädret vänder eller att det slutar regna iallafall. Nu ska jag snart plugga. Ska bara vara bitter en stund till.

Jag tror faktiskt att regnmolnen är så här nöjda med sig själva idag!


Gjorde det!

Oj vad segt det var att komma ut på promenad idag. Dåligt väder och är på allmänt träligt humör. Är trött och seg. Ingen motivation till nåt idag. Hoppas det blir bättre i morrn. Och att solen återvänder till oss. För då känns ju allting så mycket bättre.
Men åter det till jag skulle skriva om. När det äntligen slutade regna gick jag ut och gick min promenad. Gick ganska så bra med krampen idag. Fick lite kramp drygt halvvägs, men som tur var fanns det en liten bänk där så jag satte mig en stund och sen när jag fortsatte gick det bra sista biten. Promenaden blev på ca 30 min. Sen tog jag en cykeltur till Willy och handla och så hem igen. Och den blev också på ca 30 min. Så jag är nöjd med mig själv idag med!

Så dag 3/11 avklarat!

Har dock kommit på ett ganska stort problem med min belöning att jag ska få shoppa sommarkläder. Jag är ju totalt pank och får bara halva studiemedlet den här månaden så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det. Funderar på om jag kanske ska fråga min snälla mamma om hon inte kan bidra med lite pengar till sommarkläder. Är ju värt ett försök iallafall :)

Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.

För två år sedan var jag, Camilla och Hanna på roadtrip till Dalarna. Och det var ett par helt fantastiska dagar tillsammans med två av mina favorit tjejer. Så det får bli en av alla bilder på dalahästar vi tog.


10 dagar kvar!

Nu är det bara 10 vardagar kvar tills sommarlovet. Känner att detta ska jag nog kunna härda ut. på dom 10 dagarna så har jag kanske fem skoldagar. Och sen ska jag jobba två kvällar också. Sen har jag sommarlov i typ fem veckor innan jag börjar jobba igen. Vill verkligen ha juni nu. Det händer mycket kul i juni i år. Och det händer en del kul nu i maj också så det behöver inte gå allt för fort. Bara skoldagarna går fort så är jag nöjd.

Nu ska jag snart åka ner till skolan för seminarium, är så opepp så det är inte sant åt det. Vill bara att det ska ta slut nu!

P.S I Love You

Jag gillar oftast inte chick flicks men det är nåt speciellt med P.S I Love You. Den har det där lilla extra som gör filmen så fin. Sen gillar jag Hilary Swank för hon är inte en typisk chick flick skådis. Hon kan verkligen spela allt. Allt från transsexuell ung tjej till boxar tjej som egentligen är för gammal för att satsa på boxningen.
Men sen tror jag att alla tjejer fantiserar om en irländare. Tror nog det är nåt med dialekten. Och att dom alltid framstår så manliga och sorglösa. Dom dricker sin öl och spelar på sin gitarr och är nöjda med livet som det är. Jag skulle vilja ha en irländare. Så nästa vår är det jag och Camilla som åker till Irland och går på jakt.

Men åter till filmen. Är det någon chick flick man ska se så är det helt klart P.S I Love You. Även om den är sorglig som bara den så har den ändå något extra som gör den värd att se.


Två av tre avklarat!

Har nu avklarat två av dagens tre måsten. Har diskat, eller ja diskat nästan allt och varit ute och gått. Promenaden blev bara 30 minuter så jag tog en lite längre cykeltur med som blev på ca 20-25 min. Så totalt blev träningen iallafall ca 50 min. Det duger bra. Så dagens sista måste är att plugg. Och det har jag verkligen noll motivation till. Men jag måste läsa nåt till morgondagens seminarium. Läsa nåt litet kapitel ska jag göra iallfall, bara så jag har nåt smart att säga.

Dag 2/11 avklarat!


day 19 - a song from your favorite album

Mitt absoluta favorit album är The Arks andra skiva In Lust We Trust. Har lyssnat på den skivan hur många gånger som helt. Jag vet vilken låt som kommer näst och nynnar på den innan låten ens har börjat. Jag har redan lagt upp Disease så jag får lägga upp en av alla dom andra underbara låtarna som finns på den skivan. Så det får bli Beauty Is the Beast.



Finns tyvärr ingen riktig video till den här låten så ni får hålla till godo med denna. Men låten är så underbar!



Söndag"morgon"

God morgon eller jag kanske ska säga god middag. Tog mig en sovmorgon i morrse eftersom jag inte kom säng förens efter 3 och somna kanske runt 4. Hade svårt att somna och hörde nåt konstig ljud utanför min lägenhet. Ska snart ta tag i dagens bestyr som består i att städa, plugga och träna. Är inget kul väder idag men jag hoppas jag klara mig undan regn när jag tar min cykel tur. Finns nog inget värre än att cykla i regn. Jo plugga är nog värre än att cykla i regn!

Skit också!

Det gick ju så där i ESC. Visst trea är ju bättre än vad vi har kommit på typ 10 år. Men va fan! Vinnarlåten minns jag inte ens. Okej om vi hade förlorat mot typ Irland eller Danmark då hade jag kunnat förstå det. Men Azerbajdzjan. Va fan vad det för låt egentligen? Men men nu släpper vi det och spöar Finland i morrn. Är tydligen VM hockey final i morrn, kunde nog inte bry mig mindre.

Annars har det varit en väldigt bra dag/kväll. Grillning och massa fina vänner. Nu ska jag nog snart krypa ner i sägen. Fast filmen på fyran verkar ganska bra, men jag orkar nog inte sitta uppe hela natten och kolla på den. Får bli att streama den nån dag tror jag.

Nu säger jag go natt och laddar inför en dag med plugg och städning. Att det ska bli så stökigt när man har folk över!

Nytt mål!

Har ju klarat mitt förra mål. Så jag måste ju hitta på ett nytt. Om jag klara att komma ut på promenad/cykeltur varje dag fram till den 25 maj ska jag få ta mig en shoppingrunda på stan och köpa lite snygga sommarkläder. Jag behöver verkligen det. Äger inte ens ett par shorts. Så detta kommer verkligen motivera mig att klara mitt mål.

så dag 1/11 avklarat!

Aj!

Okej att cykla ca två timmar på två dagar när man inte cyklat på typ ett år är igen bra grej! Har väldigt ont i baken. Men det går väl över. Måste bara vänja rumpan vid att cykla. Var riktigt skönt att cykla idag om man bort ser från den förbannade motvinden som alltid är i Örebro. Spelar ingen roll åt vilket håll man cyklar, det är ändå motvind.

Idag ska jag städa här hemma och ikväll blir det grillning med massa trevligt folk. Hoppas bara vädret är på vår sida!

Lugn fredag

Idag har det varit en väldigt lugn fredag. Jag och Torsten grilla och hade oss. Men drabbades av fredag den 13, och fick inte fyr på grillen fören vi hade grillat klart men det vart gott ändå. Synd bara att det är så kallt och blåsigt ute! Sen tittade Tomas och Danne förbi och snackade skit en stund. Nu sitter jag här hemma ensam en fredagskväll och är ändå ganska nöjd med livet. Skönt att bara ta det lugnt en kväll också. I morrn blir det grillning på Kotten tillsamman med massa trevligt folk. Det kommer nog bli en bra kväll. Sen ska vi ju så klart heja fram Eric till vinst i Eurovison :D

Nu ska jag slötitta på tv en stund innan jag tar en tidig kväll.

Dag 7/7 avklarad!

Glömde ju skriva att jag nu har gjort mina 7 promenader. Vart ju en cykeltur men det räknas det med. Så nu får jag köpa mitt träningslinne. Ska väl erkänna att jag har fuskat och redan beställt ett. Men det har inte kommit än. Hoppas det kommer snart dock! Så jag får prova det och se om det är nåt att ha.

Nu ska jag nog diska lite så det inte blir så mycket att städa i morrn. Vi ska förmodligen vara här och kolla på eurovison i morrn nämligen.

Cykeltur

Idag vart det ingen promenad. Började att gå men fick kramp idag med och jag anser att om jag ska ut och gå så ska det vara skönt och trevligt och det var det inte idag. Så jag gick hem och hämtade cykeln och tog en cykeltur på ca 50 min istället. Var riktigt skönt. Jag tror till o med att jag går mer träning när jag cyklar än när jag går. För jag går så långsamt så jag får inte upp flåset. Så ska nog alternera med promenader och cykelturer. När jag kom hem vart det lite situps och rygglyft. Sedan njöt jag av denna göda frukost:


Eric FTW!

Ja men det gick ju riktigt bra i Eurovison idag! Eric gick vidare och Sverige jublar. Så på lördag blir det att titta på tv och lyssna på massa dåliga låtar. Tycker ändå att det är ganska kul ska jag väl erkänna. Inte min musik smak men det är ändå något speciellt med eurovison!


day 18 - a song that you wish you heard on the radio

Ja jag önskar egentligen att jag hörde allt annat än det jag hör på radio för dom spelar i princip alltid samma låtar. Men ett band om jag nog aldrig har hört på radio är Placebo och det skulle jag vilja göra.



Det här är dock inte originalvideon för det vart jag nästan generad när jag tittade på så den tänker jag inte lägga upp här. Den som är intresserad av att se den får helt enkelt googla den.

Om det ändå inte vore för...

den där jävla backen så skulle Brickebacken vara ett ganska bra ställe att bo på! På riktigt alltså det måste vara den värsta backen i hela Örebro. Den är både lång och ganska brant. Men får väl tänka positivt att det är bra träning att cykla upp för den. Har nu fyllt på kylen med frukost grejer som mjölk så i morgonbitti behöver jag inte ha matlagningsgrädde i kaffet. Men det smaka ganska bra :)
Nu ska jag slöa i soffan innan jag tar nästa diskomgång.

Kramp!

När jag går så får jag ibland kramp i vaderna. Och det gör så sjukt ont. Det känns som att nån tar tag i musklerna och kramar allt vad dom kan. Det har gått ganska bra den här veckan när jag har varit ute och gått. Har kommit till ungefär samma ställe ca 15 min bort och sen har det gått över när jag stretchat en stund. Men idag kom jag bara ca 5 min hemifrån. Och det gjorde så ont! Så idag blev bara promenaden typ 30 min. Men jag kompenserade med massa situps och rygglyft. Ska även cykla till Willys och handla lite mat, så då får jag lite mer träning.

Dag 6/7 avklarat!!

Garderobsshopping

Idag har jag shoppat i min egen garderob. Tröttnade på att läsa kurslitten så jag röjde i garderoben lite. Hittade två klänningar/tunikor och en jeansklänning. Och även ett par glansiga leggings som varit borta hur länge som helst! Justja förvandlade även ett par trasiga jeans till shorts. Men dom ska jag fixa lite till med innan dom kan användas. Benen behöver bli lika långa och fållas, men det ska jag nog be mamma fixa.
Här är mina fynd.



day 17 - a song that you hear often on the radio

Jag lyssnar i princip aldrig på radio. Jag lyssnar egentligen bara på radio när jag åker bil och det gör jag inte så ofta heller. Men en låt som jag lyckas höra nästan varje gång jag åker bil är denna


Klar för idag

Så då har jag avklarat dagens promenad. Blev en timme idag med. Passade på att komma ut och gå nu på förmiddagen för det ska tydligen bli dåligt väder idag. Inge kul. Jag vill ha mer sol!
Sitter även och kollar på bikini till Greklands resan. Det är verkligen skitsvårt att hitta nåt bra. Vill gärna ha en ganska hög underdel som håller in det som ska hållas in :P Men jag letar vidare. Skam den som ger sig.
Nu ska jag snart börja läsas lite kurslitt. Mindre kul. Men det måste ju tyvärr göras.

Dag 5/7 avklarat!

Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.

Alla har vi nån gång "gjort slut" med en kompis. Och alla vet hur ont det gör. Det är som att förlora en kroppsdel. Det är som att förlora en fot eller en tumme. Ett tag är man som förlamad och man kan inte på grund av den där saknade foten och skriva ute en tumme tycks omöjligt. Men människor är fantastiska varelser, tillslut lär i oss att gå utan fot och vi lär oss skriva utan tumme. Men det jag ibland oroar mig för är att mina vänner ska försvinna. För jag har redan blivit av med händer och fötter och jag vill få behålla resten av min kropp. Det är ju inte så att jag hela dagarna varje dag går och oroar mig för det här. Nej det är mer sällan än ofta. Och tack vara en person så oroar jag mig mindre och mindre för det här. För jag vet att hon alltid kommer finnas det! Och det ger mig ett lugn.

Problem med stort P

Dom vill ändra tiden på vårventilering till tisdag 24/5 kl 15.17 typ. Och jag jobbar kl 16-22.45 den dagen. Så det går ju inte. Hoppas hoppas verkligen dom kan ändra det igen så vi får tidigare samma dag eller veckan innan eller nåt. För jag vet verkligen inte om jag kan ändra mitt jobbpass då det är ett gåbrevidpass och jag måste verkligen jobba dom timmarna så jag kan jobba i sommar. Vad trött jag blir på sånt här! Hoppas det löser sig på nåt bra sätt. Men just nu känns det bara jobbigt och nervöst. Blir riktigt stressad över detta!!

Två gånger på en dag?

Oj tog mig ut på en andra promenad idag. Två gånger på en dag. Det har nog ALDRIG hänt tidigare. Det var till o med riktigt skönt.

Dagen har annars besått av massa sysslor. Pappa har varit här och fixat min cykel. Så nu kan jag cykla igen :D
Sen åkte vi till Media Markt och lämna in min andra datorn som inte vill starta längre. Hoppas dom lyckas fixa den.
Till sist har jag varit på infoträff om sommarjobbet. Är riktigt glad att jag har fått sommarjobb som börjar precis efter Peace&Love. Hur mycket tur får jag ha!
Just ja träffade även Jossan över en fika. Det var trevligt längesedan vi såg nu.

Nu ska jag äta fruktsallad och kolla DH :D

Justja!

Glömde ju skriva att promenaden idag blev 65minuter. Gick några lycktstolpar längre än vad jag brukar göra. Vem vet kanske blir några till i morrn :)

Avklarat!

Så där jag. Då var dagens promenad avklarad och klockan är inte ens 11. Känns väldigt skönt att ha det gjort. För jag vet inte om jag hinner med nån promenad ikväll. Får se om jag hinner med en till promenad ikväll. Men det är bara om jag verkligen känner för det. Har ju redan gjort dagens måste. Som för övrigt inte känns som ett måste. Det var bara skönt att komma ut och gå i solen och nu är jag mycket piggare än vad jag var innan.
Nu ska jag ta en dusch och snabbstäda lite innan pappa kommer och fixar med cykeln.

Dag 4/7 avklarad!

Ut med dig!

Jag ska snart sparka ut mig sig på en promenad. Men just nu är jag såå trött. Men jag vet att jag kommer ju piggna till om jag kommer ut på en promenad. Ska bara kolla klart på det här väldigt intressanta inslaget om kryddor på nyhetsmorgon :P

Kvällspromenad

Ha jag gjorde det!! Istället för att gå hem och kolla på CSI som jag inte alls är intresserad av så gick jag ut och gick på en promenad istället! Är verkligen stolt över mig själv. Känns skönt att jag lyckades att komma ut på en promenad fast klockan var över 21. Vart iallafall ca 50 minuter idag. Riktigt bra för att vara jag.

Dag 3/7 avklarade!

Vänta...

Jag hatar att vänta! Och nu sitter jag och väntar på att få gå till skolan. Hur kul är det att vänta på!!

Sista delkursen

Idag påbörjas sista delkursen på lärarprogrammet. Känns så overkligt jättekonstigt att det redan är dags för sista grejen. Känns som att jag nyss började på lärarprogrammet. Men som tur är ska jag läsa lite engelska i höst. Jag är inte riktigt redo att sluta än. Men en termin till sen tror jag det får räcka. Ska börja söka jobb under hösten.
Oj vilken grej!!

day 16 - a song that you used to love but now hate

När den här låten kom tyckte jag att den var riktigt bra. Och hur cool var inte hon? Jag ville också var så där cool och hänga med dom coola och snygga killarna. Men låten är ju egentligen så töntig. Och när hon släppte sin nästa singel så försvann liksom magin med henne. För den låten sög verkligen!


Promenad i solen

Hem igen efter en skön promenad i solen. Det är ju riktigt trevligt att vara ute och gå när det är så här fint väder. Hoppas det håller i sig så jag fortsätter tycka det är trevligt med promenader. Gick en timme idag med. Gick ganska bra. Fick som vanligt lite kramp i vaderna men efter att ha stretchat en stund så gick det bra sen.

2/7 dagar klarade!

Inte illa för en slöfock

Hemma igen efter en timmes promenad. Visst för vanligt folk som går fortare än en trött snigel kanske det skulle vara en promenad på typ 40 min. Men det struntar jag i. För jag var duktig och tog mig ut på en promenad. Har även bestämt med mig själv att om jag kommer ut på en promenad på min 30 min varje dag i en vecka nu ska jag få belöna mig själv med ett nytt träningslinne. Visst 30 min promenad kanske inte låter så mycket men jag är typ den slöaste person jag känner så för mig är 30 min bra. Och jag får ju börja lite försiktigt.

Så dag 1/7 av klarat!

Promenad?

Borde gå ut i solen nu när den är så snäll och visar sig. Tror jag ska ta mig ut på en promenad. En vända i markaspåret kanske? Ja så får det bli. Ut och njut av solen!!

Cykelfan!

Fan luften stannar inte kvar i hjulet och jag är totalt oteknisk så jag kan inte fixa det! Men som tur är så har jag en snäll pappa som kommer hit på tisdag och hjälper mig med cykeln så då kan jag nog cykla sen igen. Saknar min cykel!!

SOL!!

Jag tror att solen har återvänt till Örebro. Ser hur den skiner utanför fönstret. Ska snart ta mig ut och försöka fixa min cykel. För jag är sugen på att cykla en sväng. Men nu har jag punka på framhjulet så då går det ju inte att cykla :(

Fredag o hemma

Hemma igen efter en trevlig men inte allt för händelsefull kväll. Brörjade med lite förfest här hemma på kotten. Sen åkte jag och två kompisar in till HG för där var det Tack fest för Tjälis. Trodde att det skulle vara ordentligt drag där men det var det inte. Så jag åkte hem strax efter 23. Skönt att komma hem i tid och vara nykter. Funderar på om jag ska vara nykter fram till min och Camillas examensfest. Får väl se hur det kommer gå. Men har inte jätte många fester inplanerade i maj. Skulle ju spara pengar om jag inte drack nåt och pengar skulle jag ju behöva spara. Får väl se hur det blir med den saken. Nu ska jag snart krypa ner i sängen.

Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.

Japp det här blev det idag. Jeansskjorta och jeansleggins.


Färdig, klar och avslutat!!

Nu är uppsatsen färdig, klar och avslutad! Känns sååå skönt! Nu är det bara opponeringen kvar som är om typ två veckor. Sen när det är klart behöver jag aldrig mer titta på den där uppsatsen. Den går inte att beskriva hur skönt det känns!!

En ny vän?

Jag har fått en ny vän. Eller vän och vän han ser inte så trevlig ut. Igår kväll när jag skulle sova så hörde nåt prassel på fönstret, men jag tänkte inge mer på det. Men när jag sen vakande i morrse och drog bort gardinerna såg jag att det satt något på fönstret. Så jag drog ju så klart upp persiennen och såg detta:



Jag misstänker att det ska vara en clown, men den har ingen röd näsa så jag vet inte säkert. Men om det är en clown har jag en huvudmisstänk för vem den skyldige är!

Planlös!

Har ingen plan för vad jag ska göra i morgonkväll. Orkar egentligen inte göra något men i morrn vid 19 snåret vet jag ju att jag kommer vilja hitta på nåtgot. Kommer aldrig klara av att sitta hemma en hel fredagkväll och inte göra nåt. Men men det löser sig. Det gör det ju alltid :)

Sista dagen?

Detta kan vara sista dagen vi sitter med våra c-uppsats. Vilken konstig känsla. Vi har ju suttit med den där grejen nästan varje dag i typ 2-3 månader nu och nu är det snart slut. Missförstå mig rätt jag kommer inte sakna det. Men det har varit himla kul! Jag trodde det skulle vara mer ångest och så än vad det har varit. Det har till större delen varit roligt. Men sen så har jag ju haft Camilla vid min sida så det har nog gjort det lite roligare och även enklare.
Jag har alltid sagt att det där med forskning inte är för mig. Nu är jag inte så säker längre. När jag har jobbat ett par år och börjar bli trött på det kanske man ska överväga en forskarkarriär. Vilken grej det skulle vara!

day 15 - a song that describes you

Okej det här är egentligen inte en så bra låt. Men på nåt sätt så är det ju så sant.
Girls just want to have fun!


Kaka till kvällsmat?

Har precis kommit hem från sektionsmöte. Råkade bli invald som representant till Kursplansrådet. Tur att Camilla inte var med och kunde skälla på mig. Får kanske skäll i morrn om hon hinner läsa det här :P Men jag tror det kommer bli kul och det känns som en viktig grej att engagera mig i. Och i höst har jag ju faktiskt igen c-uppsats att hålla på med.
Jo på sektionsmötet bjöds det på kakor. Så det blev mer eller mindre kakor till kvällsmat för min del. Inte så genomtänkt kanske. Men det var gott.

Nu ska jag spendera resten av min kväll i soffan och slötitta på tv.

day 14 - a song that no one would expect you to love

Den här låten tycker jag är riktigt bra. Den har en skön melodie och är riktigt bra.
Lyssnar vanligt vis inte på den här typen av musik.


Lövblås och snö

Kul att vakna av en lövblås precis utanför fönstret. Och jag som hade sovmorgon och allt!! Sen för att göra morgonen lite värre så upptäcker jag att det snöar! SNÖAR!! Vad fan är grejen med det. Och sen ska jag plugga hela dagen också.

Men som tur är kommer Camilla snart hit med mitt smör och mjölk. Så jag kan dricka kaffe och äta frukost! Livet blir lite bättre efter en koppkaffe och trevligt sällskap.

Black Swan

Har precis sett Black Swan. Riktigt bra film. Jag gillar ofta balettfilmer. Men denna har en lite tvist. Dock hade jag listat ut den långt innan jag såg filme. Tror jag ser för mycket film.

Men Nathalie Portman är ju alltid bra. Hon är verkligen en begåvad skådis.
Jag kan varmt rekommendera Black Swan till den som gillar balettfilmer men den funkar även om man inte är så intresserad av balett för filmen har så mycket mer.

Den är vackert filmat och de har verkligen lyckats med musiksättningen. Inte så konstigt att den var nominerad så många på Oscars galan. Dom vet allt vad dom pysslar med där borta i Hollywood :D


Så trött!!

Är så trött så jag vet inte vad. Skulle diska och ha mig men det glömde jag visst bort. Nu ska jag fixa lite mat och hoppas att jag piggnar till lite grann i allafall!

day 13 - a song that is a guilty pleasure

Blir ingen förklaring idag. Men här kommer iallafall låten.


Provventilering

Idag har vi haft provventilering och det gick riktigt bra! Vi fick lite kommentarer på sånt vi ska ändra och det har vi börjat med idag. Vi har även ca fyra-fem grejer som vi ska skriva lite mer på och det ska vi roa oss med i morrn och på onsdag. Sen räknar vi med att bli klara på torsdag och ska då får det korrekturläst av två kompis så på fredag kommer vi om allt går som det ska bli helt klara. och det tror jag vi kommer fixa!!

Nu ska jag slöa i soffan ett tag innan jag tar tag i disken efter helgens fest.

Vill ha mer helg!!

Alltså det är på tok för mycket vecka och för lite helg! Ja nu är helgen återigen över och i morgon är det måndag. Dock tjuvstartade jag och Camilla skolveckan redan idag med att sitta på skolan och plugga ett par timmar. Nu ska jag snart krypa ner i sängen tillsammans med min bok.

day 12 - a song from a band you hate

Ett band jag hatar. Finns ju ganska många dåliga band men inte så många band jag verkligen hatar. Men jag tar en låt från en artist jag hatar istället.



Tycker verkligen fruktansvärt illa om Britney Spears. Tycker inte hennes typ av musik. Tycker om låt texterna och tål inte hennes röst!

Lyxfällan

Sitter och kollar på Lyxfällan och blir så jävla förbannad. Slösar pengar och sjuksriver sig från jobbet för att kunna festa. Det är inte konstigt att vi 80-talister har dåligt ryckte på arbetsmarknaden när dom visar pucko efter pucko på Lyxfällan. Leva lyx liv och resa runt. Ja sånt kan man göra när man har ett jobb som betalar så bra att det går runt. Ringa pappa när det är tomt på kontot. Va fan väx upp och sköt dig själv. Sen jag flyttade hemifrån har jag nog bett mina föräldrar om pengar max 10 gånger och då tar jag nog till o med i. Jag vill klara mig själv och vara självständig. Jag förstår inte hur man kan ha mage till att be sina föräldrar om pengar för att man har festat upp 10 000 kr varje månad! Nej jag blir verkligen upprörd. Nu ska jag kolla vidare och se hur det där puckot resonerar!

Valborg är över

Så var valborg över. Visst är det typiskt att det var varit sommar värme typ två veckor men så fort det blir valborg och den stora vara ute och vara grilla dagen så blir det halvtaskigt väder. Men kvällen har ändå varit trevlig. Den har ju spenderats tillsammans med fina vänner så då gör det inte så mycket att solen inte skiner när vännerna värmer.
Nu ska jag sova och fundera på varför femman tycks visa en julfilm. I morrn blir det plugg. Det känns ju som en kul grej...